Beeld van een blogger (5) – So what, man!

Eerder verschenen in deze serie:
Beeld van een blogger () – Kuzz voor Guzz
Beeld van een blogger (2) – Gewoon gelul, Trektocht!
Beeld van een blogger (3) – Back to where I once bekonged met Annelies!
Beeld van een blogger (4) – Op z’n Rotterdams met Marius!

(5)
Uitgerekend op de heetste dag van het jaar heb ik een afspraak met Wattman in Antwerpen. ‘Zullen we elkaar ontmoeten bij de fontein op de Grote Markt’, stelde hij per mail voor. Ik vond het wel een mooie openingszin, herinneringen aan een heerlijke vakantie met H. in Rome kwamen naar boven. Het is nog een hele toer om in een tropische 35° met laptop en weekendtas op de fiets te blijven zitten op weg naar Rotterdam Centraal. Gelukkig heb ik diverse T-shirts en ander zomerspul ingepakt, het zweet stroomt nu al van m’n voorhoofd. ‘Straks lekker douchen in het B&B vlak bij het station’, flitst het door me heen. Gedachtenloos hou ik m’n OV-chipkaart voor de incheckpaal, later als ik in de trein m’n mp3-speler aanzet besef ik dat ik natuurlijk een buitenlandkaartje had moeten kopen bij de automaat.

Aangezien ze in België het systeem van chippen niet kennen, is er ook geen paal die zo meteen bevestigt dat ik inderdaad in Antwerpen ben gearriveerd. Ondertussen word ik afgeleid door de stem van de conducteur die ons nu al voor de vijfde keer in drie talen op de hoogte houdt van elke vertraagde minuut en moet glimlachen als ik hem weer geduldig hoor uitleggen ‘the train was standing still at the platform because…’. Ik zet het zonder-kaartje-reizen uit m’n hoofd en duw ook de gedachte aan X. weg. Unfinished business is een van de vervelendste dingen die er is en met ruzie uit elkaar gaan de slechtst denkbare manier. Ik concentreer me op hier en nu en vraag me af welk beeld ik de komende uren van deze blogger en zijn gezin ga krijgen. Hopelijk hebben ze een vijver of opblaasbadje in de tuin, dan kan ik lekker pootjebaden. De trein kabbelt voorbij stationnetjes als ‘Kijkuit‘ en ‘Heide‘, Antwerpen komt langzaam steeds dichterbij.

Enige vertraging en een verkwikkende douche later tref ik Wattman bij de fontein op de zinderende markt. Een vriendelijke, grote man met bril, ik herken hem niet onmiddellijk van z’n avatar en spreek eerst de verkeerde aan. We lopen naar een cafeetje vlakbij, het is er ongewoon rustig midden in de stad en ik drink gretig van m’n cola light. Zijn Limburgse accent doet vertrouwd aan, hij komt uit de buurt van Roermond, vertelt-ie. Mijn ouders kwamen uit Heerlen, ik versta Limburgs dan ook goed, spreek het alleen zelf niet. We springen algauw van de hak op de tak, hij druk gebarend, een snelle prater, ik nog enigszins bedwelmd door de hitte, het gesjouw en de drukte in deze grootstad. Ik ben benieuwd naar zijn huis midden in de Antwerpse haven in een van de vele forts die de stad rijk is.

Als we binnenkomen staat de tv nog aan, Nederland heeft net met 2-1 van Brazilië gewonnen, roept A., z’n echtgenote, enthousiast. Een aardige vrouw met een lief gezicht, die in tegenstelling tot Wattman het voetballen op de voet volgt, gedenkwaardig is zijn uitspraak ‘schatteke, ik zal wel afwassen, kijkt gij maar naar de voetbal’. Ondertussen ligt baby C. op de bank de wereld door donkerbruine ogen te bekijken. Voorzichtig pak ik een garnalenvingertje beet en begroet hem. Hij trekt eerst een snuitje, maar dan breekt er toch een lachje door. Hij is schattig en ook zo rustig, iets dat ik die avond nog vaker zal zeggen. Ik kijk om me heen in dit prachtige oude fort, de zware houten voordeur en vuistdikke muren vallen meteen op, de mooie ovale ramen met uitzicht op de terrastuin, het is een bijzondere ruimte op een idyllische groenplek vlak bij de Schelde. Gelukkig is het er ook relatief koel waardoor we besluiten hier verder te praten.

Het gesprek komt op relaties, nieuwe mensen ontmoeten. ‘In de kroeg kom je ze niet tegen’, zegt hij en vertelt dat hij zich een paar jaar na zijn scheiding had ingeschreven bij Parship waar hij algauw A. leerde kennen. Vanaf dat moment ging het in sneltreinvaart, na zes maanden woonden ze samen en een jaar later waren ze getrouwd. De keuze om in Antwerpen te gaan wonen was een relatief eenvoudige. Voor zijn werk was hij al gewend om van z’n Roermondse boerderij naar Tilburg te rijden, waar hij een leuke baan heeft als docent geschiedenis en ook communicatievakken en coaching geeft, de rit Antwerpen-Tilburg duurde ongeveer even lang. Inmiddels woont hij er nu drie jaar en het bevalt hem uitstekend. Het grootste verschil met Nederland vindt hij de meer bourgondische aard van de Belg, iets dat hem zeer aanspreekt. ‘Ik zou niet meer terug willen’, beklemtoont hij.Wel is hij hier meteen lid geworden
van de Antwerpse Politiekapel
nadat hij 25 jaar bij een Limburgse harmonie heeft gespeeld, want muziek maken is zijn grote hobby, daarnaast heeft hij er ook een aantal goede vrienden aan overgehouden. Verder is hij een liefhebber van Beethoven, renaissancemuziek, Duitse schlagers en chansonniers als Shaffy en Bécaud. Op een gegeven moment komt het gesprek op voeding en diëten, hij blijkt in anderhalf jaar tijd 65 kilo te zijn afgevallen door middel van een streng dieet en intensief bewegen, een bijzondere prestatie. Als even later zijn vrouw erbij komt zitten, vraag ik wat haar in eerste instantie in Wattman het meeste aantrok. ‘Zijn schrijfstijl, vlotte pen en levenswijsheid’, antwoordt ze zonder nadenken, ‘en hij zag er ook nog eens goed uit’.

We praten even over haar baan als hoofdverpleegkundige op een geronto-psychiatrische afdeling. Momenteel is ze nog met zwangerschapsverlof, in België begint dat een maand eerder dan in Nederland en duurt het ook een maand langer. De korte nachten beginnen nu wel hun sporen achter te laten, voor twaalven gaan ze nooit naar bed, want baby C. krijgt dan een dubbele voeding in z’n PEG-sonde. Om zes uur gaat onverbiddelijk de wekker weer omdat hij dan een nieuwe sonde nodig heeft, iets dat in de loop van de dag om de vier uur herhaald moet worden. Het is inmiddels al na middernacht, ik ben moe van de warmte, alle indrukken en neem afscheid van Wattman. Ik loop mee met A. die zo aardig is om mij terug te brengen naar de B&B vlak bij het station. Een rit van een half uur, maar de tijd vliegt terwijl we aan het praten zijn. Als ik even later de voordeur van het slot haal, zwaai ik nog even naar haar.
Marjelle

Wattman draait:

Jacques Brel

12 Reacties op “Beeld van een blogger (5) – So what, man!

 1. Ook hier: kopieren van oude reacties komt later, ik heb teveel last van m’n schouder door al dat geknip & geplak.

 2. vraag me wel af hoe het met hem is…

 3. Het gaat weer wat beter met hem las ik een aantal weken geleden in z’n eerste blog sinds maanden.

 4. Wattman 08-07-2010 00:46
  Mooi verhaal…of eh…is dat eigen roem? Enfin, het was alleszins erg gezellig!
  ——————————————————
  Avatar van elsje dijkstra elsje dijkstra 08-07-2010 00:55
  Kijk nou.
  Allemaal antwoorden op vragen die ik nog niet wilde stellen.
  Mooi.
  ——————————————————
  Avatar van Mephisto Mephisto 08-07-2010 00:56
  Aangezien ze in België het systeem van chippen niet kennen, is er ook geen paal die zo meteen bevestigt dat ik inderdaad in Antwerpen ben gearriveerd.
  Zeg, ‘Ollander, wil je die paaltjes lekker in je eigen land houden, ja?
  Al die nieuwerwetse onzin altijd… :-))
  Je hoeft enkel maar naar ’n loket te wandelen om bevestigd te worden in uw aanwezigheid; in ’t Plat Antwaarps ook nog.
  Wel een mooi, ingetogen betoog van een bezoek aan het Bourgondische België.
  En interessant om Wattman te leren kennen vanuit een ander perspectief.
  So, die woont mooi! 🙂
  Gaat zo verder, Marjelle, ik mag dit wel…
  ——————————————————
  Avatar van Marjelle Marjelle 08-07-2010 01:18
  *Mag je best zeggen, hoor, Wattman, en vond ik ook. 🙂
  *Thanks, en dan was ik toch ietsje eerder, Elsje, mss dat ik ooit nog een keer ‘alle’ vragen stel die in m’n hoofd opkomen. 😉
  *Lekker makkelijk juist die paaltjes, Mephisto, maar ja, in Belgie (m’n accenttekens doen het niet)… 😉
  Wat denk je dat ik gedaan heb toen ik in Antwerpen aankwam, 3x raden. 😉
  Bedankt, en Bourgondisch Belgie blijft mooi, maar ik heb m’n jeugd in Sint-Pieters-Woluwe doorgebracht dus ik ben een beetje bevooroordeeld.
  ——————————————————
  Avatar van Flo Flo 08-07-2010 01:18
  lol, en die Wattman ook weer als eerste reageren 🙂 Leuk leuk leuk! Genoten van je verhaal..En prachtige foto’s van een heerlijke stad!
  ——————————————————
  Avatar van Marjelle Marjelle 08-07-2010 01:29
  Dank dank dank, Flo! 😉 Mooie stad, wil ik nog weleens naar terug (terwijl ik het opschrijf (oke, typ), besef ik dat ik er over drie weken alweer ben). 🙂
  ——————————————————
  Avatar van Mephisto Mephisto 08-07-2010 02:35
  Whoosj!
  Mazzeltje, Sint-Pieters-Woluwe. En idd, na verder lezen (kezenà kwam ik erachter dat u een heel mooi document aan het bouwen bent. VAn een rust die men in Olland niet meer kent. Dus excusez mijn taalgebruik, de meest fervente tegenstanders van het roken zijn ook vaak ex-rokers?
  http://www.vkblog.nl/bericht/307548/H...
  Ik schiet wel eens uit mijn slof…
  ——————————————————
  Avatar van Marjelle Marjelle 08-07-2010 03:00
  Daar ga ik binnenkort weer voor het eerst in jaren naar terug is de bedoeling (de mijne), Mephisto.
  ‘Kezena’, what’s that?
  Wel dus –> ik in Holland. 😉
  Nu is het al erg laat, maar toch… wat heeft roken ermee te maken? Ik ben trouwens een ex-roker die het verdomt om zo’n fanatieke anti-gek te worden en dat lukt heel aardig. 😉
  ——————————————————
  Avatar van ZichvanVerre ZichvanVerre 08-07-2010 03:25
  Vijfenzestig kilo???! I’m speechless.
  Duitse schlagers, Heetboven en Brel??! Een Eclecticus, die Wattman!
  ——————————————————
  Avatar van Marjelle Marjelle 08-07-2010 03:41
  Het is idd een bijzondere prestatie, Zich.
  Hoe je dat laatste precies bedoelt, serieus of sarcastisch, weet ik niet (natuurlijk wel wat eclecticus betekent ;)), dus daar ga ik even niet op in.
  ——————————————————
  Avatar van antoinette duijsters antoinette duijsters 08-07-2010 07:21
  Marjelle, weer een mooi blog en laat Wattman nu net zo overkomen als ik hem voorgesteld heb:-)
  ——————————————————
  Avatar van maria-dolores maria-dolores 08-07-2010 07:27
  Mooi verhaal!
  Vanaf nu bekijk ik baby C met heel andere ogen…
  ——————————————————
  Avatar van vuurjuffer vuurjuffer 08-07-2010 08:23
  prachtig blog
  mooie blogger
  goed in beeld gebracht
  ——————————————————
  Avatar van Frans Muthert Frans Muthert 08-07-2010 08:40
  Leuk! Waar ik daarnaast o.a. nou zo nieuwsgierig naar was, is hoe Wattman het voor elkaar krijgt om elke dag een bepaald niet kinderachtige bijdrage te schrijven. Uit eigen ervaring weet ik dat zulke stukken veel tijd vergen. Hij heeft een baan en een gezin waarin een baby veel aandacht vraagt.
  Dat vind ik namelijk nogal een prestatie.
  ——————————————————
  Avatar van martin martin 08-07-2010 08:49
  Een beetje meer Wattman, maar niet eens
  zoveel meer. Wel weer mooi geschreven,
  maar dan ben je bij Wattman ook in goed
  gezelschap.

 5. assyke 08-07-2010 08:49
  prachtige bijdrage van een bijzondere man
  dat hij bijzonder was en zijn vrouw ook, dat hadden we allang door
  maar het is leuk om dat door andere ogen bevestigd te zien
  brel is ook mijn favoriet
  zeer zeker aanbevolen
  ——————————————–
  Avatar van Aad Verbaast Aad Verbaast 08-07-2010 08:57
  Bijzondere serie van je. Ook weer deze aflevering. En wat een inzet, om zo bloggers te leren kennen.
  Persoonlijk heb ik nog een dubbel gevoel met deze ‘inkijkjes’. Een deel van de illusie wordt weggenomen. En juist die illusie heeft ook wel wat.
  ——————————————–
  Avatar van zelfstandig_journalist zelfstandig_journalist 08-07-2010 08:59
  Ik vraag me nog steeds af hoe hij als niet-politieman bij de politiekapel is terechtgekomen. Voor de rest een mooi verslag en Brel is natuurlijk altijd een goede keuze.
  ——————————————–
  Avatar van Theo Theo 08-07-2010 09:22
  Weer een zeer lezenswaardig interview over een zeer gewaardeerde blogger.
  ——————————————–
  Avatar van Henk van Loon Henk van Loon 08-07-2010 09:57
  Bedankt Theo. Je hebt me net het gras voor de voeten weggemaaid. :-))
  ——————————————–
  Avatar van Kitty Schoenmakers Kitty Schoenmakers 08-07-2010 11:42
  Op de heetste dag, poeh!
  Ik zou die middag met mijn ex-blogmaat H. het blote voetenpad gaan wandelen maar we hebben er op het laatste moment van af gezien 🙂
  Mooie blogontmoeting weer, Marjelle.
  En Heerlen! Dan praat ik het plat wat je het beste kan verstaan. Ik werk (o.a) in Heerlen.
  In Heerlen praten trouwens veel mensen Hollusj.
  In de andere Parkstad-gemeenten minder.
  ——————————————–
  Avatar van ZichvanVerre ZichvanVerre 08-07-2010 11:53
  Hee, mijn reactie van gisteren is weg. Sta ik ook op de banlijst der moderatie? I.e.g. mooi stukkie.
  ——————————————–
  Avatar van Marjelle Marjelle 08-07-2010 12:33
  *Grappig, Antoinette, want soms blijkt er toch heel iemand anders achter een avatar te zitten. 😉 Wat ook wel weer z’n charme kan hebben trouwens.
  *Dank, Maria-Dolores, baby C. is lief! 🙂
  *Mooie reactie, Vuurjuffer.
  *Dat vroeg ik me ook weleens af idd, Frans, mss een kwestie van goed plannen, snel werken en dingen tegelijk kunnen doen(?)… maar daar kan hij je beter een antwoord op geven. 😉
  Avatar van Marjelle Marjelle 08-07-2010 12:44
  *Zoveel als de blogger zelf wil, Martin, dat kan varieren van een tipje van de sluier tot aan het naakte zelf. 😉
  *Bedankt, Assyke, en bij Brel moet ik altijd denken aan ‘mijn vlakke land’.
  http://www.frmusique.ru/texts/b/brel_...
  *Dank voor je compliment, Aad, en wat betreft je kanttekening zou ik nu eigenlijk moeten zeggen in dat geval kun je beter deze serie overslaan, maar dat zeg ik natuurlijk niet. 😉
  *Geen idee, ZJ, Brel een van zijn favorieten idd.
  ——————————————–
  Avatar van Marjelle Marjelle 08-07-2010 12:53
  *Het was ook een prettige ontmoeting, Theo.
  *En jij ook bedankt, Henk. 😉
  *Ik herinner me H. nog idd, Kitty, en over dat blotevoetenpad heb ik laatst iets gelezen, ik hou alleen niet van wandelen, fiets veel liever, maar dat pad sprak me wel weer aan!
  Ja, echt Heerlens, op de een of andere manier doet me dat altijd denken aan gemoedelijkheid, rijstevlaaien en familie van toen. Wie weet, ga ik ook nog eens naar Limburg toe.
  *Mss was je nog een beetje slaperig, Zich, je reactie (03:25u) heeft echt geen pootjes gekregen, hij staat er nog steeds. 😉
  ——————————————–
  Avatar van Annelies Annelies 08-07-2010 12:57
  Erg leuke ontmoeting Marjelle! De titel is perfect, en Wattman is inderdaad zoals ik hem voorstelde.
  Ben ook benieuwd waar hij de tijd vindt voor al die mooie blogs….en wow….die kilo’s eraf zijn een heel mens, chapeau!! Begrijp nu ook dat zijn pintje klaarstaat als hij thuiskomt, dat is me nogal een rit zeg vanTilburg naar zijn fort, wat trouwens een passende bewoning is voor een historicus;-))
  ——————————————–
  Avatar van Marjelle Marjelle 08-07-2010 13:36
  De titel vond ik ook ‘stiekem’ leuk, Annelies! 😉 Bij mij komen ze of meteen in m’n hoofd op of ik moet erover na gaan denken en dat zijn niet de beste uiteindelijk.
  Ja, het is een boel op en neer rijden, dan zou ik zelf ook wel een …, nou ja, glas wijn dan maar, lusten.
  Idd zijn huis past wonderwel. 🙂
  ——————————————–
  Avatar van Nummer 22 Nummer 22 08-07-2010 13:50
  Bijzonder mooi verhaal Marjelle!
  Er zijn meer gelijkenissen dan ik ooit had kunnen vermoeden. Mooi onderwerp voor mijn blog…
  ——————————————–
  Avatar van Marjelle Marjelle 08-07-2010 14:08
  Leuk dat er meer gelijkenissen zijn, Nummer 22, en succes met je nieuwe blog(onderwerp). 😉
  ——————————————–
  Avatar van zilver zilver 08-07-2010 16:04
  Wat een leuke bijdrage en wat een mooi inkijkje. Voelde me ook even op visite.

 6. Marjelle 08-07-2010 17:53
  Dankjewel, Zilver. Dat scheelt ook alweer een hoop gesjouw. 😉
  ————————————————–
  Avatar van Bart Bart 08-07-2010 19:02
  Een leuk verslag weer, en mooi om op deze manier met een collega-blogger en zijn gezin kennis te maken.
  Dat fort met die dikke muren…het klinkt heerlijk koel! 🙂
  Hartelijke groet, Bart
  ————————————————–
  Avatar van Marjelle Marjelle 08-07-2010 19:37
  Leuke manier idd, Bart, en het is daar een stuk koeler dan hier op eenhoog-Crooswijk. 😉 Heb dan ook wat verkoeling gezocht vanmiddag in de Chinese tuin.
  ————————————————–
  Avatar van Geroma Geroma 08-07-2010 20:46
  Ik heb weer het eea gemist, Marjel, zie ik wel.
  Zo trouw blog ik niet meer, maar goed.
  Ik probeer het weer wat meer op te pakken.
  Ik vind dat je helemaal op dreef bent in deze vorm.
  Een ontzettend leuke manier om medebloggers eens wat van dichterbij mee te maken, door ze gewoon persoonlijk op te zoeken.
  Ik heb ook wel eens met een soortgelijk idee in m’n hoofd rond gelopen, het is er nooit van gekomen omdat er het afgelopen jaar in mijn persoonlijke leven te veel is gebeurd.
  Dank voor deze inkijk. Je schrijft er heerlijk over en brengt het op een ontspannen en prettig leesbare wijze allemaal in beeld!
  ::–))
  ————————————————–
  Avatar van svara svara 08-07-2010 22:49
  weer graag gelezen Marjelle
  ————————————————–
  Avatar van Marjelle Marjelle 08-07-2010 23:16
  *Bedankt, Geroma. 🙂 Ik heb zelf ook een periode wat minder geblogd, de laatste tijd weer wat meer en heb van jou wrs dan ook het e.e.a. gemist.
  De volgende paar bloggers zijn al bekend, ik reis zo’n beetje heel Nederland door. 😉 Benieuwd ook waar ik daarna terechtkom.
  *Fijn, Svara!
  ————————————————–
  Avatar van Mama baby C Mama baby C 08-07-2010 23:56
  Merci Marjelle voor deze leuke,integere bijdrage over je bezoekje bij ons thuis! Wel tof dat je zovele reacties krijgt! Velen vragen zich blijkbaar af hoe mijn Wattman er in slaagt zoveel te kunnen bloggen…..wel euh, dat laat ik m lekker zelf vertellen, maar weet dat achter elke bloggende man een bloggende, euh, sterke vrouw staat 🙂
  groetjes, Mama Baby C
  ————————————————–
  Avatar van Wattman Wattman 08-07-2010 23:58
  Zo is het maar net! (dank u, bolleke xxx) En iedereen bedankt voor de sympathieke reacties. Ik wilde het blog van Marjelle niet doorkruisen met eigen reacties, maar op het randje van de deadline kan het wel. Toch, Marjelle?
  ————————————————–
  Avatar van Marjelle Marjelle 09-07-2010 00:14
  *Graag gedaan, Mama baby C! Leuk idd al die reacties, idd ‘hoe krijgt Wattman het toch voor elkaar’!? 😉
  En groetjes terug, ook aan baby C.
  *Natuurlijk, Wattman, en tussendoor had ook gekund, hoor! 🙂
  ————————————————–
  Avatar van Jack Vanderwyk Jack Vanderwyk 09-07-2010 00:28
  Bourgondisch, het was mij niet genoeg. Na Holland en Marsman vaarwel te hebben gezegd, want niets heb ik met uw vlakke land, liet ik mij het Bourgondische van Antwerpen en Brussel smaken, en ik dacht, na al dat genot, er moet meer in het leven zijn.
  Dus werd het Parijs, tien jaar lang, Quartier Latin, Rue de la Huchette om precies te zijn.
  Maar ook dat was mij niet Bourgondisch genoeg. Of misschien heb ik het Bourgondische nimmer genoeg begrepen, want voor mij was het gelijk Sex en Drugs en Rok en Rol. En daarvan was er genoeg in het Quartier Latin, maar het paste niet in mijn werkomschrijving.
  Dus werd het de Provence, en Nice. Weinig zogenaamde "Bourgondiërs" hier, uit Nederland en België, want het is hen te duur. Kroketten verkoopt men hier niet, fritten al evenmin. Een chateaubriand van de beste slager (250 gram) kost hier € 12,50 inkoop. Da’s € 75,00 op de menukaart. Wij mensen van het vlakke land betalen dergelijke bedragen niet voor een stukske vlees.
  Ik ga het u bekennen, ik doe het wel. Niet op restaurant, wel van de slachter, en dan ten huize bereid, want het is het geld meer dan waard.
  Ik geniet van de Mediterrannée. Meer dan Bourgondisch.
  ————————————————–
  Avatar van Bas Bas 09-07-2010 14:40
  Jack: Ik dacht dat je naar Engeland verhuisd was.
  ————————————————–
  Avatar van Blew Blew 11-07-2010 17:51
  Deze had ik nog niet gezien, vanwege mijn korte vakantie. Mooi hoor! Wattman komt goed uit de verf en over Wattwoman weten we nu ook het een en ander. Je maakt er veel werk van! Prachtig concept dat een eigen blog verdient.
  Groetjes, Blew
  ————————————————–
  Avatar van Marjelle Marjelle 13-07-2010 23:55
  *Met het vlakke land heb ik zelf ook weinig, Jack, ik hou juist van warm, exotisch, woest landschap. 😉
  *Thanks, Blew, ik vind het nog steeds leuk om te doen en het stimuleert me bij schrijven, reizen en fotograferen. 🙂
  Mss wel een idee idd om een eigen blogonderkomen te maken voor deze serie, ‘Marjelle in gesprek met’ of iets dergelijks.
  ————————————————–
  Avatar van eva eva 31-07-2010 21:08
  Wat een leuk idee van jou om bloggers op deze manier in beeld te brengen.
  Alleen moet je maar niet bij mij langs komen
  want dat is oersaa!!
  gr eva
  ————————————————–
  Avatar van Marjelle Marjelle 31-07-2010 21:21
  Leuk dat het je aanspreekt, Eva!
  Ik denk -al heeft de een veel meer in z’n leven meegemaakt dan de ander- dat ieder mens zijn eigen verhaal heeft en als je dat op een goede manier brengt, is het nooit saai. 🙂

 7. Zelfstandig journalist

  Vanwaar al die herhalingen???

 8. Het zijn geen herhalingen, ZJ, goed kijken en lezen, het is een nieuw blog. 😉 Ik heb het al een paar keer uitgelegd, maar wil het nog wel een keer voor jou doen, hoor.
  Naast mijn eigen blog ‘Het nieuwe komt achter de punt’ heb ik een nieuw account aangemaakt, nl. ‘Beelden van…’ (vandaar ook andere avatar, andere blogtitel, andere blognaam (‘Marjelle ontmoet’), andere header, kortom andere alles) zodat m’n ‘Beeld van een blogger’-serie een eigen onderkomen heeft. Aangezien ik niet midden in een serie wil beginnen, betekent dat dat ik de afgelopen dagen bloedig (met rsi) alle blogs uit die serie plus reacties moet overhevelen naar het nieuwe blog zodat de serie i.i.g. al compleet is op het moment dat ik m’n tiende blogger ga ontmoeten. Dat gaat dus niet even snel binnen een uurtje, vandaar dat je er een aantal op dezelfde dag ziet voorbijkomen, en de dag erna, etc.

 9. Zelfstandig journalist

  Oké, ik zit niet hele dagen op het blog, dus die uitleg is mij ontgaan. Wees een beetje zuinig op je lijf. RSI gaat niet zomaar over eens je het hebt!

 10. Begrijp ik, ZJ, ik ook niet.
  Ik weet er alles van, daarom juist doe ik het in fasen en reageer ik verder nauwelijks elders, eerst dit afmaken.

 11. Zelfstandig journalist

  Succes ermee!

 12. Bedankt, ZJ, ik typ dit vanaf een andere pc. Sinds ik twee accounts heb, heb ik alleen maar gezeik met foutmeldingen die me om de oren blijven vliegen. Op dit moment ook na herstarten pc, etc., kan ik zelfs geen blogs meer lezen, ik kan alleen nog maar op de voorpagina van vkblog komen.
  Edit: Inmiddels lukt het weer wel na een aantal uur.

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s