Kijkje achter de schermen bij ‘Beeld van een blogger’

Aan het begin van De reünie vertelt Rob Kamphues een aantal bijzonderheden over de klasgenoten die elkaar nu zoveel jaar later weer in de schoolbanken terugzien. Wie is er uiteindelijk miljonair geworden? of Een van jullie heeft een aantal jaar in de gevangenis gezeten. Aan het eind van het programma zijn alle vragen beantwoord, maar dat doe ik hier niet. Na 13 bloggers in beeld volgt nu een overzicht van blog(w)aardigheden, om welke persoon het gaat laat ik in het midden, slechts een tip van de blogsluier wordt opgelicht.


• Eén blogger* praatte nog sneller dan ik.
Voor publicatie stuur ik iedereen het blog ter lezing, één blogger ging daarbij wel bijzonder eigengereid te werk, hij stuurde het stuk in gewijzigde vorm terug met een andere titel erboven.
Er was ook een blogger die er uitsprong wat betreft interesse in mij, hij stelde vragen over míjn leven.
Een van de aardigste bloggers communiceerde op zo’n andere manier dat het voor mij soms bijna niet te volgen was, dat blog schrijven heeft me dan ook echt bloed, zweet & tranen gekost.
Een andere blogger viel op door het aantal katten.
12 van de 13 bloggers hebben me getrakteerd, dat varieerde van een paar drankjes tot complete maaltijden.
Eén blogger deed me een beetje aan mezelf denken qua speelsheid, enthousiasme en felheid.
Er was er ook eentje bij die totaal anders was dan de schrijfstijl deed vermoeden, een verschil van dag en nacht.
Op één plaats werd zoveel gerookt dat ik het ter plekke benauwd kreeg.
1 van de 13 bloggers bood me zelfs een bed aan, waar ik later ook dankbaar gebruik van heb gemaakt.
Bij één blogger kwam ik in zo’n andere wereld terecht dat ik even moest acclimatiseren.
Weer een andere blogger had besloten dat onze middagafspraak een avondvervolg zou krijgen en had al een tafel gereserveerd, hij was alleen vergeten mij te vragen of ik dat ook wilde.
Marjelle

A sunday smile Beirut

*Met ‘blogger’ wordt steeds M/V bedoeld

30 Reacties op “Kijkje achter de schermen bij ‘Beeld van een blogger’

 1. Het is weer een puzzel Marjelle:)

 2. Muziek: aantrekkelijk, beetje ‘Iersig” en toch weer niet….

 3. Absoluut en heb er ook alle respect voor (duimpje omhoog) 🙂

  • O ja, maar zo bedoelde ik het niet, dat van doolhofkwaliteiten was om aan te geven dat het wrs vrijwel onmogelijk is om achter de identiteit van de blogger (M/V) in kwestie te komen en dat was ook precies de bedoeling. 😉

 4. Nu afwachten hoe de vervolgontmoetingen gaan verlopen.

  • Dit was even een tussentijds inkijkje, verder neem ik elke ontmoeting zoals het komt, maak me er van te voren niet druk over en denk er ook niet over na, het blijft verrassend bij wie & waar je terechtkomt en dat maakt het ook juist boeiender. 😉

 5. Kan ik me voorstellen.

 6. Zoveel bloggers, zoveel (eigen)aardigheden… 🙂
  Dat roken blijft, voor mij althans, een heet hangijzer. Ook (juist) buiten….
  Pas weer, zat ik op een terras langs het water. Twee tafeltjes verderop rookte een dame ketting, en de wind maakte een aktieve meeroker van me.
  Blehhhhhhhhh…en als je er wat van zegt of vindt ben je al snel een overdreven zeikerd…tja… 😉

  • Idd, gelukkig is het geen eenheidsworst. 😉
   Nou ben ik zelf een ex-roker die erg makkelijk is m.b.t. het roken van anderen (ook bij mij thuis mag iemand best een sigaretje opsteken), alleen zijn er aan mij ook grenzen, dus het moet niet zo gek worden dat de kamer echt blauw staat van de rook.

 7. Iedereen is anders.
  Ik vind het heel moedig dat iemand zich zo bloot durft te geven en ik vind het heel geweldig van jou hoe je het elke keer weer vormgeeft.
  groetjes

  • Precies, anders was deze serie ook niet leuk om te doen. 😉 Daarom vind ik ook dat dit kijkje achter de schermen er echt bijhoort.
   Een kleine aanvulling op je opmerking over blootgeven, aangezien ik iedereen het blog dus voor publicatie toestuur, krijgt hij/zij de kans om aan te geven welke dingen hij/zij er niet in wil hebben (of soms zodanig aangepast dat de persoon anoniem blijft) en die passages haal ik er dan ook uit. Dus het is blootgeven tot op zekere hoogte… de blogger zelf houdt de regie.

 8. Leuk zo’n blik achter de schermen.

 9. Leuke aanvulling Marjelle! 🙂

 10. Voor publicatie stuur ik iedereen het blog ter lezing, één blogger ging daarbij wel bijzonder eigengereid te werk, hij stuurde het stuk in gewijzigde vorm terug met een andere titel erboven.

  Hi hi, dat was ik. Ik ben gewend om teksten te redigeren en heb altijd ‘overal’ iets op aan te merken. Als het over mijzelf gaat, zet ik helemaal de bril op het puntje van mijn neus. Toch heb je er een aardig stuk van gemaakt, Marjelle, nogmaals dank!

 11. Nog leuker zou ik het oordeel van diverse anderen horen over dezelfde mensen die jij trof.
  Dat fascineert mij nogal.

  • Ik begrijp de eerste zin niet helemaal, bedoelde je met ‘leuker’ liever? En wat fascineert je nogal? Sowieso heeft iedereen niet alleen z’n eigen blik maar ook z’n eigen specifieke ervaringen met diverse mensen, bovendien gedragen mensen zich ook niet precies hetzelfde tegen iedereen. Dat alleen al verklaart sommige verschillen in beleving. Verder hou ik me hier nog zeer op de vlakte. 😉 Het gaat overigens niet zozeer om oordelen, als iemand bv. je blog in een gewijzigde vorm terugstuurt met een andere titel erboven is dat gewoon een feit, dat ik dat bijzonder eigengereid vind is mijn mening. De blogger die er uitsprong qua interesse in mij stelde ook daadwerkelijk de meeste vragen over mijn leven. Dat het op mij erg geinteresseerd overkwam is dan weer mijn mening (vandaag werd dat overigens bevestigd). 😉

 12. Ik bedoel leuker, interessanter.
  Je hebt zelf meteen heel duidelijk uitgelegd waarom, om precies die reden bedoel ik dat ik het interessant vind te lezen hoe anderen tegen iemand aankijken, of zoals jij .ook zegt: “bovendien gedragen mensen zich ook niet precies hetzelfde tegen iedereen”. Ik lees je blog ook niet als oordelen maar als een verslagje, een ervaring, met de nodige discretie.
  Ik begrijp ook dat als ik een negatieve ervaring met iemand heb, iemand anders met dezelfde persoon een leuke kan hebben, of zelfs die negatieve kant leuk vindt.

 13. Dat je het leuk of interessant vindt hoe andere mensen daar weer tegen aankijken begrijp ik, dat soort dingen blijft boeien(d). 🙂 Persoonlijk vind ik de mening van de een hierover niet bij voorbaat leuker of interessanter dan die van een ander, dat was ook een van de dingen waarvan ik me afvroeg of ik je (eerste zin) wel goed begrepen had.
  Dat laatste is idd zeer wel mogelijk.

 14. en maak je nog wel eens een portret?

 15. Nee, doe maar niet. 😉

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s