Beeld van een tweep (1) – Slangen bezweren met @LoAnna_66

Na een gesprek met de woningbouwconsulente waarbij ik gelukkig stoom kan afblazen pak ik m’n spullen bij elkaar.  Om 14.46 uur vertrekt de trein vanaf Rotterdam CS naar Vlaardingen Centrum waar ik heb afgesproken met m’n eerste tweep. In de verte zie ik @LoAnna_66 al staan, net als ik niet zo groot, en zoals ze in haar PB schreef, gekleed in paars en zwart. We besluiten ondanks het miezerige weer via de haven naar het centrum te lopen. Een tijd geleden dat ik er was, de laatste keer met een kennis op het Zomerterras. Druk pratend slenteren we door de stad en strijken neer bij Ka & de Bolle. Het voelt best vertrouwd, al hebben we elkaar nooit eerder ontmoet en beperkte ons contact zich tot dusver tot wat heen en weer getweet.

Sinds drie jaar twittert ze, toen ze van haar nichtje hoorde dat de Backstreet Boys, een van haar favoriete bands, hun laatste nieuwtjes tweetten ging ze overstag. Het bevalt haar wel, ‘vroeger belde je elkaar op en nu kan je gewoon in woord en beeld dingen kwijt.’ Ik ben benieuwd naar haar werk, hobbies en relatie. Ze is al negen jaar samen met D. waarvan zeven samenwonend, hij werkt op een booreiland en is meestal twee weken weg en dan weer twee weken thuis. Ze vindt het prima zo. ‘Waar viel je op toen je hem voor het eerst zag’, vraag ik. ‘Zijn ogen, de hele uitstraling, hij was stoer gekleed, maar had ook iets schattigs.’ Ze vervolgt ‘en zijn humor, je kunt zoveel lol hebben met die gozer. Hij is ook straight to the point, meer weloverwogen, ik ben juist een flapuit.’

Het gesprek komt op de dieren die ze samen hebben, D. wilde altijd al graag reptielen, bij haar is dat later gekomen. Toen ze haar eerste rattenslang bij Anaconda zag was ze meteen verkocht. Daarna zijn er ook nog koningspythons, steppevaranen, boa constrictors en luipaardgekko’s bijgekomen. De hele beestenbende staat in de huiskamer in verschillende terrariums. ‘Wat trekt je aan in reptielen?’ Ze denkt even na, ‘hoe ze eruitzien, je kan er lekker mee kroelen, hun huid is fluweelzacht. Af en toe ga ik ook ’s avonds met een slang op de bank liggen.’ ‘Vinden ze dat eigenlijk leuk’, informeer ik nieuwsgierig. ‘Meestal wel en anders laten ze het merken, dan hangen ze in je vingers.’ Behalve slangachtigen hebben ze ook nog twee katten en Nero, een Mastino Napolitano, hij komt regelmatig in tweets voorbij.

‘Het is een lieverd, je kunt er alles mee doen, hij is niet boos te krijgen.’ Ze weet dat ik bang ben voor grote honden dus heeft ze hem vanmiddag thuisgelaten. ‘Als ik krap zit met geld, dan koop ik trouwens eerder voer voor m’n beesten dan voer voor mezelf.’ Dat doet me denken aan inkomen en politieke voorkeur, ‘op welke partij stem je’, vraag ik. ‘Ik ben lid van de SP, ben nog een tijd actief geweest en heb in het bestuur gezeten van ROOD, de jongerenorganisatie, maar toen kwam het leven tussendoor en ben ik andere dingen gaan doen.’ ‘Waarom SP?’ ‘Eerlijk delen, goed kijken waaraan de subsidies met name in de zorg worden gegeven.’ Ik herinner me dat ze sinds een aantal maanden een nieuwe baan heeft in de thuiszorg.

‘Wat heb je daarvoor gedaan?’ Ze vertelt dat ze eerst in Schiedam de opleiding Verzorgende IG heeft gevolgd en later nog een aantal jaar op de Verpleegkundige opleiding heeft gezeten. Vervolgens heeft ze zeven jaar als groepsbegeleidster in een verpleeghuis gewerkt met mensen met somatische en psychiatrische klachten. ‘Dat heb ik met veel plezier gedaan’, vertelt ze, ‘maar het werd tijd voor iets nieuws en mijn huidige baan geeft meer uitdaging en bevalt me goed.’ Ze houdt van de afwisseling, elke cliënt heeft een eigen verhaal, een eigen aanpak. De tijd vliegt voorbij, opeens is het 17.00 uur, ze moet Nero nog uitlaten voordat om 18.00 uur haar dienst begint. We nemen afscheid, op de valreep bedank ik haar voor het lekkere pistoletje-kaas en loop op m’n gemak terug naar het station.
Marjelle

@LoAnna_66 draait For the good times van Johnny Cash

16 Reacties op “Beeld van een tweep (1) – Slangen bezweren met @LoAnna_66

 1. Het is moeilijk om de linkjes te ontwijken, ik ga dan ook overal op zitten te drukken. Nu ben ik wel de draad van het verhaal kwijt maar ik ga zeker een dezer dagen een bezoekje brengen aan Ka en de Bolle of beter nog, ik laat iets bezorgen door Ka, de Bolle mag dan op de zaak passen.

 2. Je hebt de interviewdraad weer helemaal opgepakt, lees ik. Leuk om het dit keer met twitteraars te doen. Lijkt me wel lastiger, omdat twitter een vluchtiger medium is dan een blog.

  • Vond ik ook een leuk idee. Het is een vluchtiger medium, dus idd nog even afwachten of Twitteraars ook zo geinteresseerd zijn in elkaar, bij bloggers was dat meteen duidelijk. 🙂

 3. Leer ik weer wat nieuwe woorden zoals ‘tweep’.
  Gelukkig kon je stoom afblazen Marjelle….
  Geruststellend einde met een pistoletje kaas….

  Groetjes verpakt in warmte van Annet

  • Gelukkig wel op dat moment, maar inmiddels ben ik na urenlang lawaai gisteren tot ’s nachts en het begon weer vanaf 8.30 uur vanochtend uitgeput aan het raken.

   Na alle reptielenverhalen een lekker broodje kaas. 😉
   Groetjes terug.

 4. Buurman heeft dus gewoon schijt aan je om het op z’n plat Rotterdams te zeggen. Schiet niet op.

  • Buurman is zwaar gefrustreerd denk ik, hij was boos dat hij een nieuwe laminaatondervloer moest leggen hoorde ik van de woningbouw (die van hem deugt niet en hij had geen toestemming gevraagd). Bovendien schijnt er iets met hem aan de hand te zijn waarover ze niks mogen zeggen, maar waardoor hij wel een paar weken extra tijd krijgt om die vloer te leggen vgl. met andere mensen. Het is een grote ellende.

 5. Leuk verslag van jullie ontmoeting. Het begrip ‘tweep’ kende ik nog niet… 🙂

  Jammer dat het zo waardeloos moet blijven gaan, met die bovenbuurman.

  • Leuk om te lezen. 🙂

   Ja, dat kost niet alleen vreselijk veel energie, levert veel stress op en sinds maanden ook een slaapprobleem, het heeft ook negatieve effecten op m’n gezondheid, kortom het verpest een heleboel.

 6. ooh wat een schattige Mastino foto. Bijna net zo schattig als Nero zelf. 😉 (op dat linkje had ik nog niet gedrukt dus)

 7. Je site komen bekijken. Een mooie foto.

 8. Hopelijk eindigt die ellende snel.

Ben benieuwd naar je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s